MR ČR 2012

12.09.2012 20:52

Mistrovství České republiky ve Flyballu 2012

Dostat se na MČR bylo naším snem a cílem, který jsme si společně stanovili. A přestože Flyball tým Tsunami má dva zástupce Tsunami 1 a Tsunami 2 vlnky, ze kterých se kvalifikoval pouze 1. tým jejich úspěch jsme všichni brali za svůj. Protože Flyball není jen o psech ale i o lidech, o tom jak jsou  sehraní, jak jsou kamarádští a jaká je to banda šílenců, která se věnuje tomuto sportu.  Takže na MČR jsme jeli všichni, pomáhat a podporovat a hlavně si to užít. Účast na MČR je opravdu za odměnu a všichni jsme byli moc nadšení, že se toho aktivně účastníme. Nominace byla v abecedním pořadí následující: ACE, CASEY, CODY, DARTH, EASY, SNOWY.

 

                MČR se letos konalo na výstavišti v Mladé Boleslavi v neděli 2.9.2012. Sjelo se nás zde opravdu hodně a celý závod nesl slavnostní atmosféru. Vše začalo nástupem, kde nám všem zahráli státní hymnu a pak se už začalo běhat.

V první částí turnaje se běhal tzv. Speed Trial, kdy o umístění družstva rozhoduje nejrychlejší zaběhnutý čas. Tsunami 1 běželo v prvním rozběhu s Alea – Tým naděje z Českých Budějovic. V tomto rozběhu se nám podařilo zaběhnout čas 19,12.

 MČR je jiné oproti ostatním turnajům v tom, že zde nejsou týmy rozděleny podle časů do divizí, ale běhá každý s každým. Což logicky znevýhodňuje pomalejší týmy. Ale jak už jsem tu zmínila, jednalo se především o to si pěkně zaběhat a užít si atmosféru. Mě osobně se líbila organizace turnaje, pořadatelé z týmu Lavina představovali při přípravách jednotlivé týmy, podle toho, co našli na jejich webových stránkách a tak jsme měli možnost se o sobě i něco dozvědět, což bylo moc fajn.

 

V dalším rozběhu jsme běželi proti týmu The Rebels II, kde jsme si zaběhli čas 18,74. Další rozběhy byly s týmy : Dajavera X Fitmin , Pilsen 2 F.A.S.T. V odpolední části se běhal tzv. Double Elimination , což znamená, že tým, který 2x prohraje tak končí. V prvním odpoledním rozběhu jsme nastoupili s týmem Crazy Balls, se kterým jsme bohužel prohráli a ve druhém rozběhu s týmem The Rebels I., tento rozběh se opět nevyvedl dle našich představ. Přestože jsme taktizovali a snažili se, seč nám síly stačili, skončili jsme na 11. místě. Tentokrát se ukázalo jak moc důležité je mít štěstí na své straně. Ale musím říct, že jsme běhali čistě a bez větších chyb. Na tomto turnaji bylo opravdu znát, že se ho účastní ostřílení profesionálové. Bylo velice zajímavé sledovat ostatní týmy, jakou mají techniku práce se psem na boxu, co dělá nabíječ, kdo má jaký box…. Neubránili jsme se a už jsme ke konci turnaje, kdy jsme fandili ostatním týmům, které sváděly boj o mistra republiky, plánovali příští sezónu. Co a jak vylepšit, jak získat nováčky, sponzory a další členy do týmu. Když bylo doběháno opět jsme se všichni sešli na vyhlášení, znovu jsme si poslechli státní hymnu a rozdali se ceny vítězům a nejen jim. Všechny týmy si odnesli nějakou tu drobnost a na památku mediali někdo s pořadovým číslem J někdo jen tak s logem a termínem aby si v zimně až nebudeme moc běhat a řádit se svými psími miláčky mohl připomenout, že v neděli 2.9. se účastnil MCR.

Mimo jiné se i na tomto turnaji zaběhl nový národní rekord, který zaběhlo družstvo Hop Trop Prague a to 17,12s!!

Jako všechno i naše letošní sezóna skončila, sama za sebe jako za nováčka v tomto sportu musím říct, že to bylo opravdu krásné období. Poznala jsem hodně fajn lidí, kteří si na nic nehradí a nemají problém jeden druhému pomoci. Kdysi, když jsem si pořizovala akčního psa, ani omylem by mě nenapadlo, kam se díky němu dostanu, kolik zážitků a přátel budu mít. Takže sportu zdar a Flyballu zvlášť,  doufám že se nám příští rok bude dařit stejně ne – li víc.

 

Míša Šplíchalová

 

 

A jaká byla celková výsledková listina?

1. místo - LAVINA ALFA
2. místo - The Rebels I
3. místo - Hop Trop PRAGUE - zaběhli národní rekord 17,12s!!!
4. místo - ALEA - tým Naděje
5. místo - DogDRAGONS
6. místo - Hop Trop HURRICANE
7. místo - Pilsen 2 F.A.S.T.
8. místo - CrazyBalls
9. místo - Kosatky 1
10. místo - Dajavera X Fitmin
11. místo - Tsunami 1
12. místo - The Rebels II