MR BCCCZ 11.-.12.8.2012

11.09.2012 18:52

 

11. - 12. 8 MR BCCCZ Litoměřice

 

Tsunami 1


Pro Tsunami 1 klíčový závod, který rozhodl o úspěchu či neúspěchu sezony. Před tímto turnajem jsme byly na 13. místě v celkovém hodnocení týmů pro účast na MČR, ztráceli jsme 1 bod na 12tou, postupovou příčku.
V tréninku a v závodním depu vše klapalo bez problémů a zdálo se, že tento úkol bude celkem jednoduchý, ovšem jen do okamžiku kdy jsme dávali dohromady sestavu a dále i po poslání přihlášky. K té sestavě – Vypadla nám pro tentokrát Casey a málem i Energi, ale panička svolila a půjčila nám ji sebou a Snowy byla propůjčena do Vlnek, takže nás opět doplnil Cody, který je pro letošek tak jako tak už „náš“ a Roxi s Lenkou, která si ráda zaběhala a byla i platná jako snižovač. Tím byla nominace vyřešena.
Další překvapení nastalo po rozdělení týmů do divizí. S přihláškovým časem 18,95s jsme se ocitli v 1 divizi. Vždycky jsem říkal, že by bylo fajn jednou se přiblížit výkony k první divizi, takže by se teď dalo říct že se 1. divize přiblížila k nám.

 

I takhle těsné to bývá..

(Cody, Acey, Darth, Easy)



Sobota ráno, příjemné počasí, začíná turnaj. Sobota Round Robin, neděle klasika Double Elimination. Pro nás výzva – utkat se s Lavinou, Hop Trop Pr., Dog Dragons a také překvapením, Crazy Balls v round robinu se hned tak nepoštěstí ba co víc, v prvním rozběhu s favoritem HTP jsme urvali 4 body dále pak 4b. s Crazy Balls, s Dragonama nic a s Lavinou 2b.
Po sobotě 10b. a 4 místo - kdyby to měl zajíc, ten by utíkal...... nádhera, zkušenosti, kvalita.

 

Já ten míček prostě chciiiii aneb tažený Darth :)


Neděle ráno, opět příjemné počasí a jdeme na to. Co nás čekalo.?.. Crazy Balls, nepříjemný, ale hratelný soupeř. Ovšem opět bohužel, soupeř se připravil lépe než v sobotu a porážku nám oplatil 0:3, takže opět prohraný první nedělní rozběh ( tradice ) a pád pavoukem do oprav což v 1 divizi není úplně nejlepší zjištění, ale ostudu jsme neudělali, časy kolem 18:64 o kterých se nám doposud jen zdálo a vyrovnané a dramatické běhy mohly být útěchou ale i odměnou, běhali jsme hezky.


V opravách nás čekali Dog Dragons tedy nepoměrně kvalitnější soupeř. Opět byl zápas velmi vyrovnaný ač tomu výsledek nenapovídá – 3:0, pesani běhali rychle, bez chyb, moc hezký závod.
Soupeř byl o pár setinek rychlejší a turnaj pro nás skončil. Obsadili jsme 5. místo, zaběhli jsme si osobák družstva 18.23s a utržili 24bodu které nás v klídku posunuli na 11. místo celkem a postup na MČR ve flyballu.

 

Kapitán Tsunami 1 - Libor




To daleko jinčí výkon podalo družstvo Vlnek … paráda, ale o tom v jiném příspěvku. Níže.

Libor

 

Tsunami 2 - vlnky

 

Na tento závod jsme se všichni z Tsunami 2 - Vlnek těšili, neboť dvoudenní závody jsou zajímavější, napínajvější. Pro někoho to bylo napínavější více - třeba pro Verču, která pouštěla Arga v Tsunami 2-Vlnkách a navíc půjčenou Energi od Evy v Tsunami 1. nebo pro Hanku, která měla 2 psy v jednom družstvu. Velké díky patří pomocníkům - Zdenči, Terky a našeho nového nabíječe Dominiky, která si vedla na svém prvním turnaji výborně.

A v jaké sestavě jsme jeli? Betty (malý knírač) a Monča Břichnáčová, Eimee (jck rusell terier) a Míša Šplíchalová, Argo (border collie) a Verča Vacková, Linn (ACD) a Hanka Bínová, Snowy (mix ACD) a Hanka Bínová, Ája (BO Tervueren) a Míša Hobzová.

Počasí nám přálo, sluníčko krásně hřálo. Dopolední Round robin (nebol-li každé družstvo s běhá každým) na dva běhy, kde jde hlavně o body do nedělního pavouka, jsme vybojovali krásných 14 bodů! Tzn. že jsme se do nedělního pavouka (double elimination - tzn, kdo 2x prohraje vypadává) s nejlepším časem 22,18s, zařadili na 2. místo a tím pádem, jsme mohli pozorovat soupeře a mít delší odpočinek než se vydáme do dalšího boje.

 

Trochu jiný pohled na flyball... (Linn a Argo)

 

V havním stanu panovala výborná nálada plná nadějí na pěkné umístění. Nejprve jsme chtěli být alespoň 3., když jsme ale viděli, že to může být lepší, zapracovali jsme na sestavě a zkusili riskantní taktiku. Dát do družstva jak Linn, tak Snowy, které obě pouští Hanka a s jiným člověkme běhat nebudou. No, bylo to velmi zajímavé a hlavně náročné na koordinaci. Linn běhala jako startovní pes, pak byl Argo, Snowy a Ája. Nejdřív zkušební běh, jestli to Hanka stihne a hlavně, jestli pomocníci stihnou vzadu odlovit Linn, aby se nerozhodla běžet znova, když Hanka pouštěla Snowy. Zkušební běh vyšel. Takže na ostro. Červená, žlutá, žlutá, zelená a Linn protíhá světla EJS, Hanka volá, hází míček daleko dozadu, mezitím se s Linn střídá Argo, který běží neomylně pro svůj míček. Hanka mezitím přebírá Snowy od Míši, která jí drží přichystanou u dráhy a už, Argo je už u poslední překážky a míjí se Snowy mezi EJS. Snowy sebrala míček a hurá zpět, kde střídá poslední Ájá, kerá bez problému běží do cíle o celé 3 délky protějšího psa. Juppíí. Vyšlo nám to! Ovšem jaké bylo rozčaroání, když se na tabuli objevil čas 20,30s!! Horní limit pro 5. divizi byl totiž 21,0s,který se nemůže prolomit, jinak družstvo běh prohrává. My jsme ale neklasali na duchu, naopak naše nadšení vzrostlo, že jsme schopni zaběhnout za tak hezký čas. Takže jsme jen prodloužily stříačky mezi psy a bylo to.  S Mad Wolves jsme vyhráli 3:2. A postoupili jsme do finále.

Takže teď nás čekal boj o 1. nebo 2. místo s Lavinou Gama. Chtěli jsme to udělat zajímavější, proto jsme postavili družstvo z menších psů, abychom to udělali zajímavější. :) Takže sestava Betty, Eimee, Snowy, Ája se postarali o napětí. Rozběh sice prohráli, nicméně si to užili. Takže tu bylo opakované finále, protože Tsunami 2 - vlnky ještě ani jednou neprohráli. Chtěli jsme nasadit rychlou sestavu, nicméně nám plány překazila Linn, která začala kulhat. Co s tím? Takže změna. Bude sestava Argo, Eimee, Snowy a Ája a uvidíme, jak to půjde.

 

Vlnky (Betty, Eimee, Snowy, Ája)

 

Ze začátu to vypadalo spíše na druhé místo, to když jsme prohrálavali 2:0. Nicméně jsme neklesali na duchu a zabrali ještě jednou. Nejprve jsme vyrovnali na 2:1. To už jsme si říkali, že by mohla být sranda, kdybychom vyrovnali na 2:2. A ono se to povedlo! 2:2! Takže stačil už jen malinkatý kousek a první místo bylo na dosah. Červená, žlutá, žlutá, zelená a Argo míjí EJS, bere míček, tešně se míjí s Eimee, která sprintuje přes všechny 4 překážky a běží zpátky, kde se míjí se Snowy, která má v hlavě jen míček a nakonec Ája. Všichni se otáčíme a hlasitě křičímé póóóóóóď, Ájoooooooo, póóóóóóď!!! JOOOOOOO!! Vyšlo to!! Jsme 1.! Tsunami 2 - vlnky se umístili na 1. místě!

 

To byl nejlepší závěr sezony, jaký jsme si mohli jen přát!

Hanka

 

Bohužel článek nedokáže vystihnout ten adrenalin, tu atmosféru, co tam prožíme nejen jako závodníci i jako diváci, proto máme motto "Kdo nevyzkoušel, nepochopí...".