MČR ve flyballu 2022

06.09.2022 20:47

Po dvou letech covidových opatření bylo zřejmé, že letos se konečně uskuteční dlouho očekávané flyballové mistrovství České republiky, které se konalo v Krupce u Teplic. I toto byl a je jeden z důvodů fůze R.U.P - možná ten největší.

Fůzní tým s názvem RUNami A se na MČR kvalifikoval z 11. místa. Sestava na turnaj byla: Ilonka s Čoko (R.U.P), Monča s Eliou (R.U.P), Libor s Fíkem (Tsunami), Denča s Amy (Tsunami), Andrejka s Angie (Tsunami) a Hanka s Butchem (Tsunami). Jako již tradičně byl formát turnaje na sobotu ve třech subdivizích, které byly letos nově nalosovány dle výkonnostních košů po vzoru Ligy mistrů. Podle našeho subjektivního soudu, byla naše divize poměrně těžká a postup do nedělní mistrovské divize by byl trochu zázrak.

Naše subdivize B:
Flyvaryors Tradicional  (2. místo v kvalifikaci)
Crazy Balls II.             (6. místo v kvalifikaci)
X-treme                     (7. místo v kvalifikaci)
RUNami A                  (11. místo v kvalifikaci)
Dumble Dogs G          (13. místo v kvalifikaci)

Sobotní systém Round Robin je nevyzpytatelný a mohlo se stát cokoliv. První soupeř byl nejvýše nasazený Flyvaryors Traditional a naším cílem bylo zkusit sebrat favoritovi alespoň jeden běh a tedy dva body. A to se kupodivu podařilo v sestavě (Čoko, Elia, Fík, Angie) a co víc, podařilo se vylepšit osobák týmu o setinu na 16,91s a Angie měla konečně vysněný titul FLY 16.

S druhým soupeřem Crazy Balls II. byl plán velmi podobný, možná trochu smělejší a proto jsme zkusili Butche na start a tím trochu tým zrychlit. A to se nám i trochu podařilo, ale s předčasnými starty to nebylo moc platné a tak jsme vyšli bodově na prázdno. Po dvou rozbězích se dvěma body to nebyl moc optimistický začátek (Butch, Elia, Fík, Amy).

Další soupeři Doumble Dogs G, kteří byly navíc oslabeni vinou zranění psů bylo 8 bodů povinností. Bohužel, Butch druhou šanci neproměnil a získané 4 body byla jistota NEpostupu do mistrovské divize (Butch, Čoko, Amy, Angie).

S posledními soupeři, silními X-treme, již bylo třeba hodně bodovat, abychom měli alespoň nějaké dobré nasazení do neděle, což se nám podařilo a na naše konto putovalo 5 bodů. Fíkovi asi bouchly saze a poslal tam osobák 3,83s 3x po sobě a Amy začala na konci konečně zase závodit (Čoko, Elia, Fík, Amy).

Konečných 11 bodů a 4. místo v divizi s dalším vylepšeným osobákem na 16,81s nakonec pro tým znamenalo nejlepší 4. místo ze všech divizí a tedy nejlepší nasazení do nedělního pavouka.

Na nedělního soupeře jsme si počkali a byla to Lavina Beta. Sestava Čoko, Elia, Fík, Angie vyhrála 3:0 a jelo se dál už vlastně v semifinále. Následoval těžký soupeř Jokers All-in. Tady už některým našim pejskům definitivně hráblo a tak Elia s osobáčkem 4,04s a Fík s dalším osobákem 3,81s posunuli RUNami A do finále vítězstvím 3:2 a rekordem družstva 16,68s. Na soupeře jsme opět čekali a šetřili síli. "Překvapivě" opět Jokers All-in. Jokers po předchozí nemilé zkušenosti pozměnili sestavu a ač jsme dělali, co jsme mohli, prohráli jsme 0:3 a čekalo nás tak opakované finále. Bylo třeba nějaké změny a proto dostal šanci opět Butch a sázka se vyplatila. Čistá hlava psovodů, udržené nervy, skvělé výkony psů a parádní atmosféra v týmu dovedla RUNami A do vítězství 3:1. Zvítězili jsme v naší divizi a RUNami A je tak 9. nejlepší flyballový tým v ČR. A POZOR!... v neděli v opakovaném finále jsme si vylepšili rekord na 16,67s!