Lukášovský drak 2013

02.06.2013 20:43

Lukášovský drak

1.-2.6.2013

                O prvním červnovém víkendu se uskutečnil v Lukášově u Jablonce nad Nisou flyballový turnaj „Lukášovský drak“, pořádaný týmem Dog Dragons. Z Kutnohorského cvičáku na něj vyrazil tým Tsunami 1 ve složení: Míša Hobzová s Ájou, Hanka Bínová se Snowy, Míša Šplíchalová s Acem, Jana Neumanová s Codym, Soňa Formánková s Darthem  a Markéta Moravcová s Easy, kteří soutěžili ve 3. divizi.  Jako pomocníci vyrazily ještě Marjánka a Zuzka. Počasí nám ovšem moc nepřálo.  V pátek, kdy přijela první část týmu (Markéta, Soňa a Zuzka se smečkou) bylo sice hezky a poměrně sucho, ale v sobotu hned po příjezdu zbytku týmu, se počasí pokazilo a celý den už jen pršelo. Postavili jsme tedy stany a povídali si za sucha a doprovodu svařáku a svačin.

 

společné zahřáti u svařáčku :)

 

                V prvním rozběhu jsme ve složení Cody, Snowy, Ace, Ája a nabíječem Marjánkou nastoupili proti týmu X-treme. Bohužel se nám moc nedařilo a nezaběhli jsme ani jeden čas.  Získali jsme ale čtyři body, takže alespoň něco. A jeden poznatek: Marjánka je na nabíječe moc lehká, protože především u „praštěnějších“ psů nadskakovala i s boxem. Ale při tom povrchu a dešti se Tsunami valilo skvěle.

 

Ace + Míša Š., Easy + Markét, Cody + Janča, v pozadí Ája + Míša H.

Ve velkém mezičase mezi prvním a druhým rozběhem jsme se dozvěděli to, v co jsme tak trochu doufali, tedy že se třeba doběhá den a neděle se kvůli velké nepřízni počasí zruší, stalo se tak.

Ve druhém rozběhu proti týmu The Rebels II. nastoupili Darth, Easy, Cody a sestavu uzavíral Ace spolu s nabíječkou Hankou, která vystřídala i s boxem odlétávající Marjánku. Tady se nám dařilo – pěkné časy, střídačky. Opravdu skvělý start předvedli Darth se Soňou (0,01). Po tomto rozběhu jsme si řekli, že už to nebudeme hrotit (ne že bychom snad časy a cokoliv s během hrotili), že máme skvělý čas a teď už si jen tréninkově zaběháme, resp. především psiska si zaběhají.

Cody, Easy po doběhu

 

                Ovšem nakonec jsme ten tréninkový běh přeci jen trochu změnili, a díky přesunutí parkuru na nerozbahněný terén nasadili rychlou sestavu, ve které běhali Cody, Easy, Ace a Ája proti týmu Kosatky  1. A změna se vyplatila – tato sestava s nabíječkou Hankou zvládli zaběhnout dvakrát skvělý čas 18.80 a tím se na chvíli dostat do čela 3. divize, ze kterého jsme byli po chvíli opět sesazeni.  Ale i tak jsme měli ohromnou radost z tak skvělého času za těchto ohavných podmínek.

                V posledním rozběhu proti Lavině Beta , který se pro nás konal až okolo osmé večerní hodiny jsme nastoupili ve složení Ája, Easy, Darth a Snowy s nabíječkou Míšou Š. už značně promrzlí a promoklí. Začínalo se stmívat, ale psům to téměř nevadilo a běhali výborně.  Ale únava a špatný povrch už byly znát a časy nebyli takové, jako ve druhém a třetím rozběhu, přesto však moc hezké.

 

Bahníčko na doběhu na 1. dráze

 

                Děkujeme organizátorům za akce zvládnutou i v takovémto počasí, děkujeme psům, psovodům a pomocníkům. Nebýt takové počasí, tak by celý turnaj byl snad dokonalý J. Po závodech se asi všichni vraceli domů natěšení na teplé postele a suché oblečení. Tak snad už konečně bude příštím flyballovým závodům přát počasí a po propršeném Žamberku a Lukášově vysvitne sluníčko.

Konečné výsledky se dozvíme až na dalším turnaji, protože sčítání výsledků by trvalo dlouho do noci (běhat se přestalo kolem 21:00), ale už dopředu můžeme říci , že se naše družstvo Tsunami 1 umístilo na krásném 2. místě!!

 

    Marjánka