Do Žamberka se přivalilo Tsunami a bylo z toho 1. místo!

17.05.2013 20:18

Do Žamberka se přivalilo Tsunami ….

 

První letošní flyballový turnaj se konal v Žamberku o víkendu 11 a 12.5.2013 Tsunami 1 vyrazilo ve složení: Ace - Zdeňka,Ája – Míša, Argo – Verča, Easy – Markéta, Eimee – Míša Š. a Snowy – Hanka a jako nabíječ Honza. Tým doplnil Zdenda s Lukášem, oběma moc díky za pomoc.

idylka v táboře

někoho to i pořádně zmohlo :)

 

Horší podmínky pro závod si snad ani nedovedu představit, na místo jsme dorazily krátce před půl osmou a již po cestě nás provázel déšť, během dopoledne na několik hodin ustal, ale povrch byl velmi podmáčený a po několika rozbězích to začalo na něm být dost znát. Přesto se v sobotu běhalo relativně normálně pro 6. Divizi byl vypsaný Round Robin (každý s každým = 4x 3 běhy na body) Začátek závodu byl posunut na desátou hodinu a Tým Tsunami 1 měl dopoledne pouze jeden rozběh proti týmu Lavina Delta. Nastoupili jsme ve složení: Argo, Snowy, Easy, Ája což znamenalo výhru 3:0 nejlepší čas 20,66. Pak následovala dlouhá pauza a Tsunami 1 běhalo až odpoledne, kdy se vydatně rozpršelo a povrh byl stále horší a horší. V Druhém rozběhu proti týmu Dog Dragons 2 nastoupila sestava Eimee, Easy, Ace a Ája kdy se nám povedlo zaběhnout náš nejlepší čas v turnaji 20,06 na překážkách 17,5 cm, výhra 2:0. Rozběh číslo 3 proti Týmu Hop Trop Panthers byla sestava ve složení Argo, Eimee, Ace, Ája opět výhra 3:0. Před posledním rozběhem jsme se dozvěděli špatnou zprávu, opora našeho týmu Ája měla problém se zády, tudíž pro ní turnaj předčasně skončil. V posledním rozběhu nám stačilo získat pouze dva body – vyhrát jediný běh.

 

Ája a Argo (který měl výborné starty)

 

Sestava posledního běhu proti týmu Green P Pirates byla následovná: Eimee, Ace, Easy, Snowy. Bohužel jsme museli na červenou dráhu, která byla o poznání horší, než dráha modrá na doběhu byla obrovská bahnitá louže. Domluvili jsme se, že to nebudeme hrotit, zdraví našich psů pro nás je a vždy bude na prvním místě. Přesto se nám povedlo uhrát 2 body, běh tedy skončil 1:2 pro Piráty, ale nám to bodově stačilo na první místo v Round Robinu. V sobotu se s běháním skončilo kolem 19:00 hod, na vině bylo i počasí, které opravdu nepřálo. Celou noc vydatně pršelo, což povrchu rozhodně neprospělo, v neděli ráno byl turnaj zastaven. Výbor FC rozhodl, že povrch je nezpůsobilý a že by mohlo dojít ke zbytečnému zraňení psů nebo psovodů a vyhlášení vítěze turnaje proběhne podle Round Robinu.

Družstvo Tsunami 1 vyhrálo 1. Místo 6 divize!

 

 

Předávání cen a vůbec celé zakončení turnaje proběhlo na ploše zimního stadionu Žamberk, kde na povrchu bylo cca 5 cm vody. Za tento úspěch jsme velice rádi a těšíme se do Lukášova 1. A 2.6.2013 kde se budeme snažit náš úspěch obhájit.

Míša Š.

Více fotek najdete v našem týmovém albu zde, je tam i videjko z vyhlašování, kde krásně vidíte, kolik vody tam napršelo...